stank hoeft niet te stinken?

In de auto staat de radio aan. Mijn taalantenne schakelt in bij het horen van een commercial van Geberit (van de sanitairsystemen): ‘Stank hoeft niet te stinken’. Wat? Daar zit een luchtje aan…Met het nieuwste DuoFresh inbouwreservoir verdwijnen vieze geuren bij de bron. Hoe het systeem werkt? Die uitleg laat ik graag aan Geberit over. Maar:

  • Het woord stank bestaat niet zonder stinken. Geen drank zonder drinken, geen klank zonder klinken.
  • Het woord stank krijgt dankzij Geberit een hele nieuwe betekenis. Wordt gedegradeerd van walmend onwelriekend naar neutrale geur. ‘Wat een stank!’ ‘Ja, lekker hè. Het is mijn nieuwe luchtje.’

Natuurlijk ben ik ook naar www.stankhoeftniettestinken.nl gegaan. Daar vond ik nog meer verfrissende boodschappen:

  • Mannen hebben er een hekel aan om in andermans stank te zitten.
  • Vrouwen schamen zich als anderen hun toiletgeur ruiken.
  • Met een DuoFresh poep je voortaan paarsblauwe bloemetjes.
  • Na installatie van het slimme systeem dartelen er drie vlinders rond je toiletpot.

Heiligt het doel alle middelen in reclame? Maakt het niet uit hóe je de aandacht trekt, als je maar scoort? Ik weet niet goed wat ik daarvan vind. Ja, ik ben op de site van Geberit geweest en heb gekeken hoe het systeem werkt. En ja, het is best slim moet ik zeggen. En ja, het zinnetje is ook blijven plakken. Dus ben ik er nou gewoon ingetrapt? Was dit precies de bedoeling? Shit zeg!